Wat te doen als je aambeien hebt

Aambeien zijn vervelend, vooral als je een grote boodschap moet doen. Hoe kom je aan die vervelende aambeien? Maar veel belangrijker hoe kom je er zo snel mogelijk weer vanaf?

Wat zijn aambeien en hoe worden ze veroorzaakt

Aambeien zijn jeukende, pijnlijke gezwollen aders in en rond de anus. Soms zijn ze klein, maar ze kunnen ook zo groot zijn als een druiventros.

Aambeien worden veroorzaakt door langdurige constipatie of een slechte doorbloeding van de buik door te weinig beweging. Bij constipatie is de ontlasting vaak hard, wat veroorzaakt kan worden door het eten van te weinig vezels of het drinken van te weinig vocht. Ook overgewicht speelt een rol bij het ontstaan van aambeien.

Tijdens de zwangerschap en de bevalling kunnen aambeien ontstaan. Door de grote druk op de anus en het persen komt er soms wat slijmvlies van de darmen mee naar buiten.

[wp_ad_camp_2]

Wat kun je tegen aambeien doen

 • Om je ontlasting zachter te maken kun je wat aan je voeding veranderen. Zo kun je eten met veel vezels erin eten, zoals haver, groenten en fruit, volkorengranen en bruine rijst. Daarnaast is het belangrijk dat je 2 liter water per dag erbij drinkt. De vezels in haver helpen goed tegen constipatie en kunnen het ontstaan van nieuwe aambeien zelfs voorkomen.
 • Eet voldoende peulvruchten, noten en donkergroene groenten. Zorg voor voldoende fruit en vitamine C. Dit om te voorkomen dat er bloedarmoede ontstaat door bloedende aambeien.
 • Pittige en gekruide gerechten kun je beter niet eten, omdat je tijdens de stoelgang voelt dat je dat gegeten hebt. Het kan de aambeien zelfs verergeren.
 • Ga meer bewegen. Ga eens staand televisie kijken of lopend telefoneren. Je kunt er makkelijker door naar de wc. Ook sporten helpt.
 • Probeer op de wc niet te persen. Persen zorgt ervoor dat er meer slijmvlies naar buiten komt en verergert de aambeien.
 • Als de aambeien niet minder worden door je voeding te veranderen, zijn er nog allerlei geneesmiddelen. Vaak werkt het tweeledig, het ene geneesmiddel maakt je ontlasting zacht en het ander laat de aambeien slinken. Het laatste middel breng je direct op de aambeien aan.
 • In het ergste geval kun je naar de huisarts gaan en de aambeien operatief laten verwijderen.

Kort samengevat;

Eet voldoende;

[checklist]

   • Appels, peren, bonen, haver, groene bladgroenten voor oplosbare vezels
   • Volkorenbrood en bruine rijst voor niet-oplosbare vezels
   • Water

[/checklist]

Nog steeds aambeien?

Heb je na bovenstaande adviezen nog steeds last van aambeien? Maar durf je niet naar de huisarts omdat je bang bent voor een operatie? Dan kun je altijd nog deze oplossing proberen waarmee je binnen 48 uur van je aambeien af kunt komen. 

Deze methode is geen;

 • crème of wonderzalf,
 • medicijn
 • supplement
 • operatie of medische behandeling

Verscheidene mensen hebben het geprobeerd en zijn enthousiast. Zie hieronder;

Ik wilde je even laten weten dat er iets wonderbaarlijks zit in je methode die ik heb gebruikt.

Ik heb alles geprobeerd (en ik bedoel ook echt ALLES) om van mijn aambeien af te komen, maar na dat ik jou stappen heb gevolgd was ik verbijsterd:

De pijn en irritatie was al weg na slechts drie dagen!

Ik ben je zo erg dankbaar!

Melissa R.
Leiden

“De Pijn Is Volledig Gestopt!”

“Het is moeilijk om te geloven dat een system zo simpel als dit, voor mij werkt.

Ik heb geen idee hoe, maar wat maakt het uit, dit is geweldig, zelfs collega’s merken dat ik nu veel beter in me vel zit.

Hoe kon het ook anders? 

De pijn is volledig gestopt!

Ik kan je niet genoeg bedanken.”

Kevin de Haan
Halsteren

[button color=”green” size=”big” link=”http://www.paypro.nl/producten/Verban_Aambeien_Stappenplan/10071/12764″ target=”blank” ]Kom nu direct van je aambeien af![/button]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.