Wil je een chihuahua pup? Koop hem bij een officiële fokker!

Hou je van honden en wil je graag een chihuahua als je toekomstig huisdier? Dan ben je zeker niet de enige!

Vele hondenliefhebbers kiezen voor dit kleine, sympathieke dwerghondje, momenteel ongetwijfeld één van de meest geliefde hondenrassen ter wereld. 
Wat maakt de chihuahua zo geliefd? Is het hun speelse en levendige karakter? Hun machogedrag of hun kwaliteiten als onverschrokken waakhond?
De chihuahua!
De chihuahua!
Iedereen vind wel één eigenschap waarom de chihuahua hem aantrekt.
 
Eén ding mag je bij de aankoop van je pup zeker niet uit vergeten; koop je chihuahua bij een betrouwbare fokker, waarvan je zeker bent dat hij gezonde en goed verzorgde dieren verkoopt.
Probeer daarom in contact te komen met eerdere kopers van pups bij de fokkers die je wil bezoeken.

Na grotere hondenrassen als de collie, dalmatiër en herdershond, is het de chihuahua die de laatste jaren aan zijn veroveringstocht begon.

Over de afkomst van de chihuahua is nooit eensgezindheid geweest. Zelfs nu nog bestaan er meningsverschillen over het land van oorsprong. Men gaat er echter vanuit dat de kleine chihuahua afkomstig is uit Mexico.
 
Allerlei theorieën doen vandaag nog steeds de ronde dat chihuahua’s in vroegere tijden het favoriete gerecht waren van zowel de Azteken. Bij vele historische opgravingen in Mexico, werden allerlei bewijzen gevonden die aantonen dat volkeren  vroeger chihuahua’s vereerden als heiligen.
 

Chihuahua’s waren oorspronkelijk kortharig

Klein waren ze altijd al, maar de chihuachua’s waren oorspronkelijk kortharig. Halverwege de vorige eeuw werden zowel in Nederland als België de eerste chihuahua’s gezien.
 

Chihuahua’s echte macho’s

Ondanks hun kleine gestalte, hebben chihuahua’s maar weinig schrik. Het zijn regelrechte macho’s, ze deinzen zelfs voor de grootste hondenrassen niet achteruit.
De chihuahua mag dan het kleinste hondenras ter wereld zijn, zo gedragen ze zich niet. Deze hondjes bruisen van energie en levenslust, ze zijn bijzonder trots, dapper en uitstekend als waakhond. Ze zijn opvallend intelligent en leren razendsnel. Ze hechten zich vlug aan hun baasje,  zijn met iedereen beste maatjes, ook met andere honden en zelfs met katten.
Chihuahua’s houden van kinderen, als deze maar beseffen dat deze hondjes geen speelgoed zijn.
Chihuahua’s stellen zich met een beperkte ruimte best tevreden, en zijn dan ook geschikt voor hondenliefhebbers die in een appartement of klein huisje wonen.

 

 

Populariteit van de chihuahua heeft ook nadelen

Populariteit heeft echter ook wat nadelen. Naarmate de populariteit groeide, werd er door allerlei fokkers ongecontroleerd op los gekweekt. Dat is de oorzaak van allerlei ziekten.
Eén gouden tip voor iedereen die een chihuahua willen kopen: koop je puppy of hond altijd bij een officieel erkende fokker.  
Zij kijken voortdurende de bloedlijnen van hun kweekhonden na. Dat garandeert chihuahua’s van de zuiverste soort, met zo min mogelijk ziekten.
 

Regelmatige vachtverzorging

Zoals dat bij alle honden het geval is, vragen ook deze chihuahua’s om een regelmatige vachtverzorging, en dit zowel van hun onder- als zijn bovenvacht. Door het ongecontroleerd doorfokken is de vachtstructuur verandert, waardoor ze het onmogelijk zelf kunnen verzorgen.
Voor een ideale vachtverzorging, wordt aangeraden iedere zes weken naar de hondenkapsalon te gaan.
 

Chocolade verboden voor chihuahua’s

Geef bij voorkeur telkens kleine porties hondenbrokken, zelfs tot acht keer per dag. Kies daarbij voor mager vlees, vette vleessoorten en aardappelen zijn voor chihuahua’s taboe. 
Geef hem nooit chocolade, het kleinste stukje kan namelijk voor deze hondjes al dodelijk zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.