Chocolade bij het ontbijt helpt afvallen

Goed nieuws voor iedereen die van chocolade houdt, en een paar kilo wil afvallen!

Uit recent onderzoek is gebleken dat het goed is om bij het ontbijt iets zoets te eten. Hierbij kun je denken een plak chocolade cake of taart.

Waarom helpt een zoet ontbijt bij afvallen

ontbijt met chocolade
Lekker bij het ontbijt!
Uit recent onderzoek blijkt dat als je bij je ontbijt iets zoet zoals chocolade eet, je dat na een aantal dagen in de middag en avond kan laten staan. Dat betekent dat je dan over de gehele dag minder suikers binnenkrijgt, waardoor je op den duur af gaat vallen.

 

Meestal lukt het mensen alleen gedurende de eerste drie tot zes maanden af te vallen, bij een afvalpoging.  Daarna wordt het echter moeilijker om het gewicht vast te houden. Mensen krijgen dan last van het beruchte jojo effect.

 

Het jojo effect veroorzaakt gewichtsschommelingen, waardoor mensen na het gewichtsverlies gewoon alle kilo’s of meer aankomen, en uiteindelijk meer wegen dan dat ze van te voren wogen.

 

Bij het recente onderzoek werd een groep bestaande uit 193 mensen met overgewicht verdeeld in twee groepen. De ene groep kreeg een gezond ontbijt zonder zoete onderdelen en de ander een gezond ontbijt met zoetwaren.

 

Beide groepen vielen evenveel af, alleen diegenen die zoet hadden gehad tijdens hun ontbijt, kwamen minder aan en hielden hun nieuwe gezonde levensstijl beter vol. Ook namen zij minder snacks in de middag en avond.

Tot slot!

Dus als je van zoet houdt en tegelijkertijd wilt afvallen, voeg dit dan vooral toe aan je ontbijt. Geniet ervan!

 

Wil je iets lekkers met chocolade voor het ontbijt maken? Vind dan hier het recept voor slagroomtruffels en hier het recept voor het zelf maken van ganache.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.