Kleine pannenkoekjes zijn erg lekker voor bij het ontbijt. Of je er nu een stapeltje van maakt of dat ze per stuk op een bordje rolt, het is allebei erg lekker. Ook met de vulling kun je aardig variëren. Lees hier het recept om zelf dikke pannenkoekjes te maken en vind een aantal variaties.
Inhoudsopgave
Wat heb je nodig om zelf pannenkoekjes te maken
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- Snufje zout
- 1 theelepel bakpoeder
- 2 eieren
- Een halve liter melk
- 2 eetlepels vloeibaar bakproduct
- Een schone kom
Werkwijze
- Meng de bakmeel en de bakpoeder
- Splits de eieren
- Klop het eigeel los met de melk
- Voeg hieraan de bakpoeder en de bakmeel toe
- Klop tot een glad beslag
- klop in een kom de eiwitten stijf met een snufje zout
- Voeg dit toe aan het beslag
- Vet een anti-aanbakpan in en schep hierin twee of drie bergjes beslag
- Gaar tot de bovenkant van de pannenkoekjes belletjes laten zien
- Draai de pannenkoekjes om en bak ook deze kant in een paar minuten bruin
Vind je een bruin pannenkoekje ook een keertje leuk? Vervang dan de suiker met donkerbruine basterdsuiker.
Ook kun je aan het beslag stukjes appel, rozijnen of bacon toevoegen.
Variaties voor de vulling van de pannenkoekjes
Lust je graag hartige pannenkoekjes? Kies dan voor een vulling van kruidenkaas, avocado, bieslook, zout en peper.
Trek in vis? Vul je pannenkoekje dan met crème fraiche, gerookte zalm, bieslook, zout en peper.
Of een bijzondere zoete pannenkoek? Vul deze dan met bosbessen en stukjes stroopwafel.
Dit lijkt mij een heerlijk recept, bedankt!