Rode sla lekker en gezond

rode sla

Zo ziet rode sla eruit!

Deze keer rode sla in de spotlight. Rode sla wordt ook wel radicchio rosso genoemd. Eens een keer geen groene groente op je bord, maar een rode kleur. Leuk voor de afwisseling maar ook zeer gezond. Ook benieuwd naar rode sla en of het gezond is? Vind hier een lekker recept wat je ermee kunt maken.

Rode sla gezond

Is rode sla gezond?  Jazeker, rode sla is rijk aan calcium, fosfor en kalium. Daarnaast bevat het betacaroteen en vitamine C. Bijkomend voordeel is dat het zoals de meeste groenten caloriearm is.

De smaak van rode sla zit tussen die van witlof en andijvie in. De rode sla behoort dan ook tot de witloffamilie. De ronde kleine kropjes met paarsrode bladeren worden meestal rauw gegeten. De bladeren zitten strak op elkaar in de krop.

Door de rode kleur is de sla geschikt voor allerlei slamixen en als garnering op een bord. Maar je kunt ook goed koken met de rode sla.

Rode sla kopen

Waar moet je op letten als je rode sla koopt? Hij moet er fris uitzien, met stevige bladeren zonder bruine randjes. De krop moet stevig aanvoelen. Bewaar de rode sla in de groentelade van de koelkast, zo blijft hij 2 tot 3 dagen goed.

Rode sla met dadels, geitenkaas, bacon en pecannoten

Wil je eens een lekker gerecht maken van rode sla? Kies dan voor deze salade met onder andere dadels en voor een hartige bite bacon erin. Dit recept levert genoeg voor 4 personen.

Benodigdheden;

rode sla salade

Zo ziet de rode sla met bacon eruit!

  • 70 gram pecannoten
  • 150 gram baconreepjes
  • 2 kroppen rode sla
  • 75 gram rucola
  • 150 gram dadels
  • 125 gram geitenkaas naturel
  • 6 eetlepels olijfolie (eventueel met frisse citroensmaak)
  • 2 eetlepels gembersiroop
  • Versgemalen peper
  • Koekenpan
  • Keukenpapier
  • 4 borden

Werkwijze;

  1. Hak de pecannoten grof.
  2. Verhit de koekenpan zonder boter of olie en rooster de noten in 3 minuten goudbruin.
  3. Laat de noten afkoelen op een bord.
  4. Bak in dezelfde koekenpan de bacon knapperig zonder boter of olie.
  5. Laat uitlekken op keukenpapier.
  6. Snijdt de rode sla in reepjes van 1 cm.
  7. Meng de rode sla met de rucola en verdeel over de borden.
  8. Halveer de dadels in lengte.
  9. Verkruimel de geitenkaas en verdeel met de dadels en de bacon over de salade.
  10. Meng de olie met de gembersiroop en schenk over de salade.
  11. Bestrooi met pecannoten en eventueel met versgemalen peper.

Eet smakelijk!

Leave a Reply

Door deze site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten