Recepten voor de lekkerste gourmet sausjes

gourmet sausjes

Originele en verrassende gourmet sausjes!

Wanneer we gaan gourmetten besteden we veel aandacht aan het vlees. Maar de sausjes erbij zijn minstens zo belangrijk. Meestal nemen we mayonaise, ketchup en satésaus en soms ook nog eens tartaarsaus.

Wil je eens wat originele en verrassende sausjes maken voor bij het gourmetten? Kijk dan hier verder voor de lekkerste gourmet sausjes.

Recepten voor gourmet sausjes

Ananas mango salsa

Dit sausje smaakt lekker bij kip of kalkoen.

Benodigdheden;

  • Ananasschijven
  • 1 mango
  • 1 kleine rode ui
  • 1 kleine rode peper
  • Zoete chilisaus
  • Koriander
  • Peterselie
  • Rasp van de schil van een citroen of limoen
mango ananas salsa

Zo ziet de ananas mango salsa eruit!

Werkwijze;

  • Snijdt 4 ananasschijven tot kleine stukjes
  • Snijdt de mango ook in kleine stukjes
  • Snipper de rode ui fijn
  • Snijdt de rode peper in stukjes
  • Meng het bovenstaande met 1 eetlepel zoete chilisaus
  • Voeg 2 eetlepels gehakte koriander en/ of peterselie toe
  • Voeg als laatst 1 theelepel rasp van de schil van de citroen of limoen toe

Appel munt saus

Dit gourmet sausje smaakt lekker bij varkenshaas of rosbief.

Benodigdheden;

  • 1 frisse appel
  • Griekse yoghurt
  • Honing
  • Gehakte verse munt
  • Versgemalen peper

Werkwijze;

  • Schil de appel en rasp hem grof
  • Meng de appelrasp met 150 gram Griekse yoghurt
  • Voeg hieraan toe 1 eetlepel honing, 2 eetlepels verse gehakte munt en peper
  • Meng het geheel goed

Aubergine paprikadip

Dit sausje smaakt lekker bij tartaar en ham.

Benodigdheden;

  • 1 aubergine
  • Geroosterde paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • Rode peper
  • Olijfolie
  • Citroensap

Werkwijze;

  • Rooster de aubergine 30 minuten in de oven op 200 graden
  • Draai om de 5 minuten om
  • Laat de aubergine afkoelen
  • Verwijder de schil van de aubergine en pureer het vruchtvlees
  • Pureer ook een halve pot geroosterde paprika en 2 teentjes knoflook
  • Voeg de gepureerde aubergine bij de gepureerde paprika en knoflook
  • Meng er een halve klein gesneden rode peper doorheen
  • Voeg als laatst 4 eetlepels olijfolie en 1 of 2 eetlepels citroensap toe

Als je moeite hebt met het pureren van de groentes, vind dan hier een goede staafmixer met vele accessoires. Deze is ook te gebruiken om te hakken, te breken (van ijs) en te kneden van deeg.

Tot slot

Probeer eens een van bovenstaande recepten en verras jezelf en je gasten tijdens het gourmetten. Als je er eentje hebt uitgeprobeerd, wil je dan laten weten hoe het smaakte?

 

Heb je nog aanvullingen of tips bij dit artikel? Laat ze hier dan gerust achter!

One Response

  1. Emilie 13 februari 2013 Reply

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door deze site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten