- Een waterijsje is altijd lekker!
Het is zomer en of het nu echt heet is buiten of niet, een waterijsje is altijd lekker. Waterijsjes bevatten weinig calorieën en kunnen daarom vaak gegeten worden. Door waterijsjes zelf te maken van vers fruit, worden de waterijsjes nog gezonder.
Wat heb je nodig om zelf waterijsjes te maken
Waterijsje nummer 1; watermeloen met munt
- 500 gram geschilde watermeloen
- Twee eetlepels citroensap
- 4 eetlepels rode limonadesiroop
- 2 eetlepels gehakte munt
Waterijsje nummer 2; frambozen met citroen
- 300 gram frambozen
- 2 eetlepels frambozen limonadesiroop
- 80 milliliter water
- 20 milliliter citroensap
Waterijsje nummer 3; kiwi met gember

Gemberwortel; een ongebruikelijk ingrediënt
voor waterijsjes!
Benodigdheden;
- 150 gram witte basterdsuiker
- 250 milliliter water
- 50 gram geraspte gemberwortel
- 5 geschilde kiwi’s
- Verwarm de witte basterdsuiker met het water
- Voeg de gemberwortel toe en kook 1 minuut
- Laat het mengsel afkoelen
- Voeg de 5 gepureerde kiwi’s toe aan de siroop
- Roer goed
- Giet het mengsel in de ijsvormpjes en laat 4 uur bevriezen
Waterijsje nummer 4; mango met limoen
- 75 gram basterdsuiker
- 75 milliliter water
- 2 mango’s
- Het sap van 1 limoen
- Kardemom of kaneelpoeder
- Voeg de basterdsuiker en water bij elkaar
- Pureer de mango’s en voeg het limoensap eraan toe
- Meng de vruchtenpuree met de suikersiroop
- Voeg een vleugje kardemom of kaneelpoeder toe
- Vul de vormpjes met het mengsel en bevries in 4 uur tijd
Waterijsje nummer 5; cranberry met sinaasappel
- 300 milliliter cranberrysap
- 100 milliliter sinaasappelsap
- 100 gram witte basterdsuiker
Waterijsje nummer 6; aardbeien met basilicum
- 250 gram aardbeien
- 2 eetlepels citroensap
- 75 gram suiker
- 75 milliliter water
- 10 fijngehakte blaadjes verse basilicum
- Pureer de aardbeien
- Voeg de suiker en water samen tot het een siroop is
- Meng de siroop met de fijngehakte basilicum
- Voeg de gepureerde aardbeien toe
- Giet het mengsel in de vormpjes en laat de ijsjes in 3 uur bevriezen
Tot slot