De beste huiswerk tips

huiswerk tipsHet grootste probleem van ieder schoolgaand kind of puber; huiswerk maken. Sommige hebben er de grootste hekel aan, terwijl anderen het geen probleem vinden. Ook maken sommigen het juist op tijd, terwijl anderen niet kunnen plannen en steeds in tijdsnood komen. Vind hier de beste huiswerk tips.

Waarom is huiswerk maken zo een groot probleem

De meeste pubers hebben geen idee van deadlines en kunnen niet plannen. Ze worden afgeleid door tv, social media, telefoons en ga zo maar door. Ook het leren voor toetsen komt op die manier in de knel. Vaak begint men te laat waardoor je het geleerde niet meer goed op kunt nemen.

[wp_ad_camp_2]

De beste huiswerk tips

Het is vervelend als je cijfers lager uitvallen dan verwacht of dat je steeds problemen krijgt omdat je huiswerk niet af is. Vind hier daarom de beste huiswerk tips.

1. Neem verplicht pauze

Neem pauze na je schooldag, doe even iets leuks maar ga daarna goed aan de slag. Laat je niet afleiden door social media of tv. Maak je werk af of doe 2 vakken, neem pauze en ga weer verder.

2. Meteen aan je huiswerk beginnen

Voor anderen werkt het juist om het schoolwerk direct af te maken. Daarna heb je tijd voor leuke dingen of sporttraining. Als je tijd over hebt kun je ook alvast vooruit werken.

3. Plan je huiswerk in volgens een vast ritme

Doe het huiswerk steeds op dezelfde tijd. Dan wordt het een gewoonte.

4. Beloon jezelf als je een week alles op tijd af hebt

Als je een tijd lang je huiswerk hebt gemaakt of betere cijfers hebt behaald mag je jezelf best belonen. De bioscoop, of nieuwe kleding.

5. Maak het huiswerk dat je die dag hebt op gekregen meteen

Op die manier zit de stof goed in je hoofd en stapelt het werk zich niet op. De instelling van het is nu maandag en het moet donderdag pas af werkt niet in de praktijk.

6. Concentreer jezelf

Doe waar je mee bezig bent en niet 2 dingen tegelijk. Dan ben je sneller klaar en is het resultaat beter. Fragmenteren leidt tot een slechter resultaat.

7. Stop als je vastzit

Snap je niet meer waar je mee bezig bent, neem dan een pauze of doe wel een ander vak. Misschien helpt het een tijdje met iets anders bezig te houden en heb je weer nieuwe ideeën. Ga geen tijd verspillen als je niet verder komt, dat is zonde en frustreert.

8. Ga in een rustige omgeving zitten

Ga in een rustige kamer zitten of werk juist met muziek als je dat lekker vind. Zorg voor zo min mogelijk afleiding. Probeer dat er geen broertjes of zusjes binnen komen.

9. Maak een planning

Heb je veel grote opdrachten zoals verslagen of proefwerken, plan dit dan goed in. Maak een schema en doe elke dag iets, zo voorkom je stress.

10. Maak huiswerk tijdens de les

Krijg je de kans tijdens de les te werken, doe het dan meteen, het scheelt veel tijd en je kunt nog vragen stellen als je het niet snapt.

11. Ga naar huiswerkbegeleiding

Lukt het echt steeds niet, kijk dan eens of huiswerkbegeleiding wat voor je is. Je wordt dan begeleid en er zijn mensen die je kunnen helpen. Je kunt ook niet naar huis voordat het af is en er wordt bijgehouden of je goed werkt.  Dit is echter wel een laatste redmiddel.

Heb je nog aanvullende huiswerk tips?

Laat ze hier gerust achter!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.