Welke sportbeha kiezen

Omdat ik de laatste tijd veel aan het sporten ben, bedacht ik mezelf eens een blog te wijten aan welke sportbeha ik zou kiezen. Een goede beha is tijdens het dagelijks leven al belangrijk, laat staan tijdens het sporten. Vind hier de mooiste sportbeha’s van dit moment.

Waarom is een sportbeha belangrijk

Tijdens het sporten bewegen ze borsten op en neer, ze maken rondjes, gaan omhoog en omlaag. Soms verplaatsen ze zich wel 14 cm. Borsten bestaan voor een groot deel uit vetweefsel en hebben een tere huid. Het is daarom niet bevorderlijk om ze enorm te laten bewegen tijdens het sporten. Naast dat het bewegen van de borsten pijnlijk kan zijn (ga maar eens springen zonder beha), is het ook hinderlijk tijdens het sporten. Je wilt je immers concentreren op je training en niet op je borsten.

  • Een slechte of niet goed passende beha die weinig ondersteuning geeft kan ervoor zorgen dat je borsten hun vorm kwijt raken. Dit kun je voorkomen door de juiste sportbeha te dragen.
  • Er is eigenlijk geen goed excuus meer om geen sportbeha te dragen tijdens het sporten. Ze zien er mooi uit, geven veel ondersteuning en zijn niet altijd heel duur. Daarnaast zijn de bandjes breed en snijden ze niet in de huid. Sommige sportbeha’s zijn zelfs zo mooi dat je ze zonder topje kunt dragen.
  • Het laatste voordeel van een sportbeha is dat je ze vaak kunt wassen en dat het materiaal waarvan ze gemaakt zijn ademend is.

De juiste sportbeha

Bij het kiezen van de juiste beha kun je kijken naar de bewegingsimpact van de sport die je beoefent. Ik denk zelf dat het gewoon slim is de meest stevige beha te kiezen die er is, dan zit je altijd goed. Ook vind ik (naast dat de beha goed past) de kleur van de beha en dat ie er mooi uitziet belangrijk, dan draag je de beha ook graag.

Welke sportbeha zou ik kiezen

1. Shock Absorber

sportbeha

Shock Absorbers zien er mooi uit en bieden erg veel steun. De beha heeft twee sluitingen wat een pluspunt is, want hoe vaak zie je niet sportbeha’s die onmogelijk zijn om uit te trekken, vooral na een training? Je hebt een sluiting op je rug en een tussen je schouderbladen. Bij je rug is het een klik systeem en tussen je schouderbladen is het zoals een normale beha. Wat ook heel fijn is aan deze sportbeha is dat je de bandjes heel makkelijk kan verstellen. Zij zijn breed en schieten niet los zoals bijvoorbeeld een normale beha. De bandjes blijven ook goed op hun plek. De binnenkant is helemaal naadloos en daardoor schuurt de beha niet.

Shock Absorber staat voor mij op nummer 1. Bestel hem hier.

2. Nike Pro Hyper Classic

sportbeha nike

De Nike Pro Hyper Classic Padded sportbeha met medium ondersteuning is bedoeld voor medium-impact activiteiten zoals fietsen, dansen en cardiolessen. Geniet van ruime bewegingsvrijheid en een zeker en ondersteund gevoel. De sportbeha biedt volledige bewegingsvrijheid tijdens het hardlopen, springen en rekken. Vind de beha hier.

3. Adidas Supernova Sportbeha

sportbeha adidas

De voorgevormde cups drukken de borsten niet plat, terwijl er toch veel steun gegeven wordt. De sportbeha is te dragen tijdens kortere trainingen of tijdens andere high impact trainingen. Deze beha is verkrijgbaar in allerlei kleurtjes, maar ook in elegant zwart. Ook de naam van de beha is elegant, bestel de Supernova direct hier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.