Wallen en kringen hoe kom je er van af

wallen en kringenWallen en kringen onder je ogen zijn een crime Zwarte kringen en vocht maken dat je er moe, onverzorgd, ouder en minder energiek uit ziet. Hoe kom je van deze vervelende wallen en kringen onder je ogen af?

Hoe ontstaan wallen onder de ogen

Wallen en kringen onder de ogen zijn eigenlijk twee verschillende dingen. Een wal is een randje vet of overtollig huid. Dat laagje vet heeft iedereen alleen bij sommige mensen is de oogkas iets te klein en puilt het uit naar buiten. Als beide ouders het hebben, is dat de kans dat jij het krijgt ook groter. Als je ouder wordt verslapt de huid, waardoor het vet nog verder uitpuilt, de wal wordt groter.

Wat mensen eigenlijk erger vinden zijn de kringen onder de ogen

De kringen zijn de donkere ringen onder de ogen. Dit is wat anders dan wallen. Deze kring is eigenlijk een groeve of greppel die donker van kleur is. Deze ontstaat door een tekort aan vocht. Dit komen door ziekte of slecht slapen. Hierdoor word je huid dunner en zie je de bloedvaatjes er een beetje doorheen.

Wat kun je doen tegen wallen en kringen onder de ogen

Omdat het twee verschillende dingen zijn moet je ze ook verschillend benaderen.

Als je wallen hebt kun je het vet een beetje van de neus naar buiten wrijven. Een deel van het vet komt dat bij de lymfklieren terecht en opgeruimd. Als dit niet meer werkt kun je het vet weg laten halen. Als blijkt dat het overtollige huid is in plaats van vet kun je dat ook weg laten halen met direct effect.

Tegen kringen kun je wel wat doen. Voldoende slapen en drinken behoren tot de mogelijkheden. Ook helpt het om niet te roken. Het komt er op neer dat je je huid gehydrateerd moet houden. Je kunt daarom alcohol beter laten staan. Cafeïne houdende dranken zoals koffie kun je ook beter vermijden. Een koude kompres kun je ook proberen, zoals een bril gevuld met vocht die je in de koelkast kan leggen of komkommerschijfjes op de ogen leggen. Echter helpt dit maar tijdelijk.

Andere remedies zijn het gebruik van aambeienzalf en vocht inbrengende crèmes, maar het advies is dit maar heel weinig te gebruiken. Alleen als de kringen heel erg zijn. De huid rondom de ogen is namelijk heel gevoelig en kan door deze zalfjes en crèmes overgevoelig raken, er kan zelfs eczeem ontstaan.

Probeer verder zoveel mogelijk van je ogen af te blijven, want ze raken alleen maar meer geïrriteerd wat leidt tot lelijkere huid en extra rimpeltjes.

Samengevat

  • Voldoende slaap (gemiddeld tussen de 7 en 9 uur per nacht)
  • Voldoende vocht (het liefst water)
  • Niet roken
  • Geen alcohol drinken
  • Niet aan de ogen zitten

Kringen camoufleren

Kringen onder de ogen kun je goed wegwerken met oog make-up. Een huidkleurige crème of een camouflagestick die zeker niet donkerder is dan de rest van het gelaat, want dan valt het juist weer op. Vergeet dit er echter ’s avonds niet af te halen. Vind hier een goede oogcreme tegen wallen en donkere kringen.

Als laatst is er nog een behandeling met Restylane mogelijk. De doorschijnende plekken worden ingespoten en de kringen zijn direct minder zichtbaar. Deze behandeling is goed voor 1,5 jaar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.