De huid verzorgen en exfolieren

Je hoort niet anders in de reclame als over huidcrèmes, anti-aging, rimpelvermindering, collageen. Zomaar wat kreten.
Maar hoe vaak moet de huid verzorgd worden en wat is daarvoor de beste manier?

Wij vrouwen moeten onze huid goed verzorgen. Elke dag neemt het meerdere minuten in beslag.
Wassen, scrubben, niet teveel in de zon zitten en voldoende cremes op de huid smeren. Zorgen dat de huid niet te snel verouderd is een belangrijke factor bij het verzorgen van de huid. Ook het voorkomen van rimpels is voor vele vrouwen een belangrijk iets.
Wat is de nieuwste manier van de huid verzorgen? Exfolieren!

 [wp_ad_camp_2]

Hoe ziet de huid eruit

exfolieren
Een doorsnede van de huid!

De huid bestaat uit een aantal lagen. De bovenste huidlaag wordt ook wel de hoornlaag genoemd. Deze laag schilfert af naar boven of naar buiten en verlaat dan het lichaam. Als je een dikke laag verhoornde cellen hebt, kan de huid er wat dof uit zien. Onder de hoornlaag bevind zich de kiemlaag, deze laag produceert constant nieuwe cellen die naar boven schuiven en vervolgens verhoornen. Dit is dus een belangrijke laag als het gaat om huidveroudering.
Onder de kiemlaag bevind zich de lederhuid. Hierin bevinden zich onder andere de bloedvaten, van hieruit komt voeding en vocht de huid binnen.

 

Wat doet exfolieren met de huid

Exfolieren zorgt ervoor dat de huid sneller vernieuwd wordt, zodat de huid er fris en jong uitziet. Je haalt de oude verhoornde cellen eraf. Tegelijkertijd stimuleer je de lederhuid waardoor de doorbloeding toeneemt en de huid dus sneller vernieuwd wordt en meer vocht krijgt.
Als we jong zijn hebben we om de 14 tot 21 dagen een nieuwe huid, maar tegen de tijd dat we 90 zijn, duurt het wel 90 dagen voor het lichaam om de huid te vernieuwen.

Als we ouder worden moeten we dus zelf de huid gaan stimuleren om zich te vernieuwen. Door eens per maand te exfolieren, maximaal 1 keer per week, verdwijnen de dode huidcellen en gaat de huid er fris uit zien. Exfolieren voorkomt ook het ontstaan van verstopte porien en puistjes. Je mag echter niet te vaak exfolieren omdat je dan de nieuwe laag kan beschadigen, deze raakt geïrriteerd, waardoor je rode vlekken kunt krijgen.
Vind hier een goede milde exfolierende crème.

 

Tot slot

Het beste is om de huid eens in de maand te exfolieren en gedurende de rest van de tijd bij te houden door te wassen met water en huidcreme te smeren, zeker als je de zon ingaat. Je hebt dan gedaan wat je kunt voor de huid en de huid ziet er fris en stralend uit!

Wil je meer lezen over het voorkomen van huidveroudering, kijk dan eens hier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.