De beste UV apps voor de huid

Tegenwoordig bestaan overal apps voor. Dus ook voor de hoeveelheid UV op de huid. De zon heeft een schadelijk effect wanneer je deze te lang op je huid laat schijnen. Het is daarom belangrijk uit te zoeken wat je huidtype is en hoe lang je in de zon kunt.
Vind hier een opsomming van de beste UV apps.

 

De invloed van de zon op de huid

veilig zonnen met de beste UV apps
Veilig zonnen met de beste UV apps!

Zonlicht op de huid heeft een positief effect, mits het niet teveel is. Onder invloed van zonlicht ontstaat uit cholesterol vitamine D. Je kunt best even in de zon zonder te smeren, maar afhankelijk van het huidtype is dit kort of lang. Elke huid gaat echter achteruit of veroudert sneller in de zon.

Als de huid teveel zonlicht vangt, kan dit schadelijk zijn en voor mutaties in het DNA zorgen. Je hebt dan een grotere kans op het ontstaan van huidkanker.

Het is daarom erg belangrijk je goed in te smeren met de juiste factor. De volgende apps kunnen je daarbij helpen;

Ultraviolet app

Dit is een eenvoudige gratis app. De app laat zien hoe hoog de UV-straling voor de komende dag wordt. Het grappige aan deze app is dat je niet alleen informatie krijgt over de hoeveelheid zonnebrandcrème die je moet smeren, maar ook wel kleding je het best kunt dragen en of je een zonnebril nodig hebt of niet.

zonnebril
Wel of geen zonnebril?

KWF zonkracht

Deze app is van de KWF kankerbestrijding. Hij geeft je een signaal wanneer het tijd is om je in te smeren. Verder kun je in deze gratis app je huidtype opslaan en die van negen anderen. Dat is handig als je kinderen hebt.

Nivea Zon Wijzer

Deze app is weer net ietsje anders. In deze app kun je plaatsen waar je graag verblijft opslaan.  Je plekje in het park of het bepaalde stuk strand waar je altijd komt. Zo blijf je steeds op de hoogte van de hoeveelheid UV-straling van die dag op die plaats. Daarnaast geeft de app aan met welke factor je moet smeren  en geeft waarschijnlijk het advies gebruik te maken van Nivea.

Vind hier Nivea Sun Protect & Bronze met een beschermingsfactor 30, die tevens een zelfbruiner is.

Lancaster Sun Expert

Uitgebreide gratis app. Bevat een documentaire over infrarood licht. Natuurlijk ook de hoeveelheid UV-straling per plaats, per dag en per huidtype. Bevat daarnaast nog foto’s van zonnende mensen en een index van de dichtstbijzijnde Lancaster winkels.

UV index

Deze app geeft de hoeveelheid UV-straling per dag, per uur, op een schaal van 1 tot 11 weer. De app is gratis en wordt ondersteund door de National Weather Service.

Zonnen

Ga je een dagje naar het strand of met vrienden naar het terras? Gebruik dan deze gratis app om te zien hoe lang je in de zon kan blijven zitten.
Zonnen maakt gebruik van de huidige UV index van het KNMI en van de data van KWF Kankerbestrijding en van het WHO om de tijd te berekenen.

De app is vanaf 1 juli te downloaden vanuit de Apple App Store.
https://itunes.apple.com/nl/app/zonnen/id882929413?ls=1&mt=8

Voor alvast wat meer informatie en screenshots van de app kun je kijken op http://zonnen.welbedacht.net

Tot slot

Niemand hoeft meer argeloos in de zon te zitten en te verbranden. Je kunt je huidtype achterhalen door vragen in te vullen over je huid, en zelfs een timer laten afgaan als je dreigt te lang in de zon te zitten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.