Het is weer tijd voor zomerfruit, de bosbessen, aardbeien, frambozen, nectarines en perziken zijn weer volop te koop en omdat ze ook nog eens zo gezond zijn, kun je er maar het best veel van eten! Verwerk de vruchten in de lekkerste gerechten en geniet van de zoete smaak!
Snel recept voor een zomerfruitsmoothie
Recept voor een bladerdeegtaartje met nectarines
Houdt je van nectarines? Eet ze dan eens in combinatie met bladerdeeg. Een heerlijk zomers gebakje voor op een verjaardag of een gezellige middag met visite. Je hebt ongeveer een kwartier nodig voor de bereiding en 25 minuten in de oven.
- 4 plakjes bladerdeeg
- 100 gram bitterkoekjes
- Sap en rasp van een halve sinaasappel
- 4 nectarines
- 3 eetlepels suiker
- 25 gram amandelschaafsel
- 3 eetlepels melk
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Leg de plakjes bladerdeeg op een bakplaat en laat ze ontdooien
- Maak de bitterkoekjes klein, door ze in kleine stukjes te brokkelen
- Doe de stukjes in een kom en doe hier de sinaasappelrasp en sinaasappelsap bij
- Verdeel dit mengsel over de plakjes bladerdeeg
- Was de nectarines en halveer ze
- Snijdt de helften in vier parten
- Leg de partjes mooi verspreid over het bitterkoekjesmengsel
- Strooi de suiker en het amandelschaafsel eroverheen
- Bestrijk de bladerdeeg randen met melk.
- Bak de taartjes in 25 minuten gaar in de oven
Recept voor een lekkere chocoladetaart met zomerfruit
Benodigdheden voor een chocoladetaart met zomerfruit;
- 100 gram pure chocolade
- 100 gram roomboter
- 2 eieren
- 150 gram suiker
- 150 milliliter melk
- 225 gram zelfrijzend bakmeel
- 30 gram cacao
- 2 bakjes frambozen
- 2 bakjes blauwe bessen of bramen
- Poedersuiker
- Taartvorm met een doorsnede van 26 cm
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Smelt de chocolade en de boter in een pannetje tot een gladde saus
- Laat het chocolademengsel afkoelen
- Klop in een kom de eieren, samen met suiker, een snufje zout met een handmixer tot een luchtige crème
- Voeg al kloppend het chocolademengsel en de melk toe
- Spatel het zelfrijzend bakmeel en cacao erdoor
- Doe het beslag in de taartvorm
- Strooi de helft van de frambozen, bessen of bramen eroverheen
- Bak de taart in 40 minuten gaar
- Laat de taart afkoelen en bestuif de taart met poedersuiker
- Leg in het midden de rest van het fruit
Recept voor cupcakes met zomerfruit
- 125 gram zelfrijzend bakmeel
- 125 gram suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 125 gram zachte boter
- 2 eieren
- 100 milliliter melk
- 1 bakje blauwe bessen
- 1 bakje frambozen
- Een muffinbakvorm
- 125 gram zachte boter
- 100 gram gezeefde poedersuiker
- 2 eetlepels rode limonadesiroop
- Een spuitzak
- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Doe het zelfrijzend bakmeel, de vanillesuiker en een snufje zout in een kom
- Voeg de boter en eieren toe
- Klop alles met een handmixer tot een luchtig beslag
- Voeg al kloppend de melk toe en blijf kloppen tot een glad beslag
- Spatel de helft van de blauwe bessen door het beslag
- Schep het beslag in muffinvormpjes
- Bak de cupcakes in 25 minuten gaar in de oven
- Laat de cupcakes afkoelen
- Ga de roze crème maken
- Doe de zachte boter en poedersuiker in een kom en klop het tot een romige witte massa
- Voeg al kloppend de limonadesiroop toe
- Doe de crème in een spuitzak en spuit op elk cupcakeje een laag roze crème
- Garneer de cupcakes met frambozen en blauwe bessen
Tot slot
Wil je meer lezen over recepten met bosvruchten? Kijk dan hier verder voor lekkere en snelle recepten voor een clafoutis en trifle met bosvruchten.