Hoeveel kost een ooglidcorrectie

Veel mensen krijgen last van oogleden die zakken. Bij sommige mensen is het zelfs zo erg dat de ogen bijna dichtzitten. Van het ophouden van de oogleden krijgen deze mensen flinke hoofdpijn. Een ooglidcorrectie is dan een goede cosmetische aanpassing. Ze worden vaak uitgevoerd en zijn ook heel gewoon geworden. Maar hoeveel kost een ooglidcorrectie precies?

Wanneer is een ooglidcorrectie nodig

Hiervoor moet je weten hoe wallen en hangende oogleden veroorzaakt worden.
Hangende oogleden ontstaan onder andere door losse huid van het bovenste ooglid. Hierdoor gaan de ogen steeds meer dichtzitten en kun je zelfs minder gaan zien. Ook vermoeidheid en hoofdpijn treden vaak op als de oogleden naar beneden zakken.
Verminderde elasticiteit van het bindweefsel van de huid, waardoor de huid verslapt en de oogleden gaan hangen is ook een oorzaak van hangende oogleden. Dit gaat gepaard met ouder worden en komt ook tezamen met het ontstaan van rimpels. Wallen ontstaan door opslag van vet en niet van vocht zoals vaak gedacht wordt, ook dit heeft te maken met verminderde elasticiteit van de huid aldaar.
Hoe ouder je bent, hoe meer kans je dus hebt op hangende oogleden.
Ook erfelijkheid en andere zaken bepalen in welke mate de oogleden gaan hangen. Zo heeft roken een negatieve invloed op de elasticiteit van de huid en dus ook invloed op het ontstaan van hangende oogleden.
[wp_ad_camp_2]

De ooglidcorrectie zelf

Bij een ooglidcorrectie worden zowel de rimpels als de wallen gecorrigeerd. Het resultaat is vaak goed en men heeft direct profijt.
Tijdens de ingreep wordt een reepje huid van de bovenste oogleden verwijderd. Ook wordt het teveel aan vet dat de wallen vormt weggehaald. Er zullen weinig littekens zichtbaar zijn na deze ingreep omdat het litteken komt te liggen in de natuurlijk aanwezige ooglidplooi.
Voordat de correctie plaatsvindt ga je eerst op consult. Soms denkt men een hangend ooglid te hebben, maar blijkt op het consult dat het gaat om een afzakkende wenkbrauw.
Als het een afzakkende wenkbrauw blijkt te zijn, wordt deze gelift in plaats van dat het ooglid gecorrigeerd wordt.
Natuurlijk wordt ook een intake gedaan over je medisch verleden en wordt gekeken of je last hebt van andere aandoeningen die met het oog te maken hebben zoals eventuele oogafwijkingen en productie van vocht door de traanklier.
Vervolgens wordt er een afspraak gemaakt voor de definitieve ingreep.

Correctie van het bovenste ooglid

Bij de definitieve ingreep kan er gekozen worden voor een correctie van het bovenste ooglid. Als je deze correctie nodig hebt hangt het overtollige vel over het oog, waardoor het extra veel moeite kost moet om het oog open te houden. Bij deze ingreep wordt het overtollige weefsel en vet van de bovenste oogleden weggehaald. Ook wordt eventueel vet dat tegen de neus aanzit verwijderd.
ooglidcorrectie
Wallen onder de ogen zijn ontsierend!

Correctie van het onderste ooglid

Bij deze ingreep wordt huidoverschot dat op de onderste oogleden zit verwijderd. Dit zijn vaak de vervelende en ontsierende wallen. Ook kan eventueel vet worden verwijderd. Net boven de wimpers wordt een sneetje gemaakt, waardoor het litteken na genezing amper zichtbaar is. Bij deze ingreep is het effect niet meteen zichtbaar, omdat er wondvocht optreedt en zwelling en verkleuring van de oogleden optreedt.
De week dat de ooglidcorrectie plaatsvindt moet je al beginnen met het nemen van medicijnen tegen de pijn.
Het is handig om na de ingreep een koelbril te dragen. Hierdoor vermindert de zwelling en de pijn. Na een paar dagen zal de jeuk en eventuele branderigheid snel verminderen. Na een week worden de hechtingen verwijdert en na tien dagen kun je weer werken.
Het is daarnaast aanbevolen om vlak na de ingreep de huid rondom de ogen goed te beschermen met zonnebrandcrème of een zonnebril.

Hoeveel kost de ooglidcorrectie         

De prijs van ooglidcorrecties verschilt van kliniek tot kliniek. Echter anno 2012 kost een ooglidcorrectie van het bovenooglid bij een zeer gerenommeerd kliniek 1375 euro. Afhankelijk van het type verdoving loopt de prijs op tot 3300 euro voor een correctie van beide ogen voor zowel het onderste als bovenste ooglid. Dit is dan inclusief narcose.

Tot slot

Een ooglidcorrectie is een vaak uitgevoerde cosmetische ingreep. Het kan veel verlichting bieden en geeft vaak mooie resultaten waar je jarenlang plezier van kunt hebben. De prijzen variëren van kliniek tot kliniek.

 

Heb je zelf een ooglidcorrectie laten uitvoeren of heb je aanvullingen op dit artikel? Laat dan hier gerust een reactie achter!

 

Wil je meer weten over keratitis? Lees dan hier meer over deze oogziekte.

 

Gezondheid & psychologie boeken (468x60)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 gedachte over “Hoeveel kost een ooglidcorrectie”

  1. Ooglidcorrectie

    Heel informatie artikel! Fijn dat je ook benadrukt dat het doen van een ooglidcorrectie ook een praktische reden kan hebben.