Hoe kun je geld besparen op het kopen van kleding

kleding
Variëren met accessoires bespaart geld!

We zijn met z´n allen in de crisis beland en het is voor iedereen eigenlijk wel handig om op de centjes te letten. Iets wat we echter allemaal nodig hebben is kleding. Kleding is er in allerlei soorten en maten. Ook de kwaliteit kan erg verschillend zijn. Hoe kun je nu toch geld besparen op het kopen van kleding? Vind hier tips.

Tip 1. Ruim je kledingkast op

Kijk je kledingvoorraad nog eens na en kijk wat je er nog van gaat dragen. Kleding die je echt niet meer mooi vind, kun je als het er nog goed uitziet naar een tweedehands winkel brengen of naar de kringloopwinkel. Je kleding op marktplaats aanbieden wil ook nog wel eens werken. Ook het Leger des Heils neemt graag kleding in.

Tip 2. Shop alleen in de uitverkoop

Dit is een makkelijke manier om geld te besparen. Koop alleen producten als je korting krijgt. Zo betaal je niet het volle pond. Tegenwoordig is het bijna het hele jaar door sale, dus echt lang hoef je niet te wachten. Ook heb je soms leuke aanbiedingen, zoals 2 halen 1 betalen.

Tip 3. Koop bij webwinkels

Opvallend goedkoper dan gewone winkels, zijn webwinkels. Je kunt soms wel 20 euro besparen per kledingstuk. Ook bij schoenen en laarzen kun je hoge kortingen scoren. Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief van de webwinkel wordt je vaak op de hoogte gesteld van het begin van de sale. Zo kun je nog meer voordeel behalen.

Tip 4. Maak je eigen kleding

Dit is niet voor iedereen weggelegd, maar ben je goed in het naaien van kleding dan is dit een optie om geld te besparen. Ook voor beginners zijn er leuke patronen beschikbaar. Stofjes zijn niet al te duur. Natuurlijk kun je ook zelf je sjaals en sokken breien.

Tip 5. Kleding uitwisselen

Heb je vrienden of vriendinnen met kinderen? Wissel dan eens de kinderkleding uit. Ook voor jezelf kan het leuk zijn dit te doen. Er zit altijd wel iets leuks tussen en het is goed om even je kasten door te spitten.

Tip 6. Laat kapotte kleding maken

Heb je een gat in een broek of trui? Laat deze dan herstellen. Dit kan tegenwoordig tegen bodemprijzen. Voor 5 euro is een kruis een broek hersteld. Ook kun je kleding korter later maken, zodat die oude rok net weer wat hipper wordt. Dat vergt dan wel weer wat creativiteit.

Tip 7. Ga goed met je kleding om

Ook handig is het om op te letten hoe je de kleding moet behandelen. Was fijne kleding binnenste buiten en laat de kleding niet te hard centrifugeren. Let ook met jassen op of je de coating er niet uitwast. Jassen kunnen dan ineens waterdoorlatend zijn.

Tip 8. Koop basiskleding en wissel af met accessoires

Wat veel geld kan besparen is het kopen van een aantal basisartikelen, die goed te combineren zijn. Hierbij kun je de accessoires zoals sjaaltjes, kettingen en oorbellen aanpassen. Deze accessoires hoeven zeker niet duur te zijn, maar laten je er wel steeds anders uitzien. Mensen zullen denken dat je steeds een nieuwe outfit hebt.

Tip 9. Bewaar altijd goed de bonnetjes

Als je bonnetjes bewaard kun je kleding die je in een opwelling hebt gekocht weer terugbrengen. Ook als je merkt dat er iets aan de kleding mankeert kun je deze met gemak retourneren? Wie doet er nou nooit een impulsaankoop?

Conclusie

Op kleding valt veel geld te besparen, zonder dat het winkelen minder leuk hoeft te worden. Iedereen wordt blij van een nieuwe outfit, maar dit hoeft niet perse voor een dunnere portemonnee te zorgen.

Heb je nog tips of aanvullingen op dit artikel? Laat ze hier gerust achter!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 gedachten over “Hoe kun je geld besparen op het kopen van kleding”

  1. Ik ben altijd opzoek naar bijzondere kinderkleding voor een leuke prijs, voor mijn kinderen.
    Door simpelweg goed te zoeken naar webshops op internet kan ik voor een goedkoop prijs bijzondere en leuke kinderkleding kopen.