Snel een schoon huis

snel een schoon huisHeb jij ook een hekel aan opruimen of heb je soms gewoon geen tijd om je huis snel schoon te krijgen en op te ruimen. Hoe kun je dan toch in zo’n kort mogelijke tijd opruimen en schoonmaken? Vind hieronder dan een paar tips om snel een schoon huis te krijgen.

Iedereen heeft wel eens een periode waarin het huishouden niet zo lekker loopt. Het gezin is groter geworden, je hebt het druk op werk, je bent ziek geweest, er zijn vele redenen om weinig tijd te hebben voor het huishouden. Gelukkig kun je met een paar simple tips al veel bereiken.

Gebruik ezelsbruggetjes

Ontkalk bijvoorbeeld elke maandag als het luchtalarm gaat je koffiezetapparaat. Of laat je wasmachine op 90 graden draaien en verwijder op die manier al de aangekoekte vuil en zeepresten.

Ruim op tijdens de reclame

Ik krijg het vaak voor elkaar om tijdens 5 minuten lange reclame een kleine afwas te doen, de was op te hangen of op te vouwen.  Ook kun je de planten water geven, kopjes naar de keuken brengen of oud papier in de papierbak doen.

Maak je fornuis direct na het eten maken schoon

Veel mensen doen dit niet, maar als je even een vochtig doekje langs het fornuis haalt hebben resten vuil geen kans om aan te koeken en bespaar je later dus tijd. Dit kan makkelijk met het sopje wat je nog hebt staan na een afwasje. Eens per week doe je een wat uitgebreidere schoonmaak waarbij je ook de muur achter het fornuis en de pitten schoonmaakt.

Een wasmand voor elke soort was

Plaats indien mogelijk 3 verschillende wasmanden. Een voor witte was, een voor gekleurde was en een voor zwarte was. Leer de kinderen zelf de was in de juiste mand te gooien. Op die manier hoef jij de was niet uit te zoeken op het moment dat je gaat wassen.

Zoek de reclamefolders uit zodra ze binnenkomen

Tussen de reclamefolders zitten er vaak een aantal  waar ik geen interesse in heb, deze sorteer ik direct voor de papierbak.  De rest kun je later bekijken en eventueel weg doen. Vind je folders niets, plak dan een nee nee sticker op je brievenbus, dan krijg je geen folders meer binnen. Op de reclamefolder app kun je overigens prima alle folders online zonder dat je papier hoeft op te ruimen.

Maak een lijstje en streep af

Heerlijk om af te strepen wat je gedaan plus je hoeft niet te onthouden wat je nog moet doen. Kleine klusjes kun je beter meteen afronden, dat geeft meer rust dan ze uit te stellen. Bepaalde klusjes blijven steeds maar op het lijstje staan. Vraag je dan af of deze klus echt moet gebeuren of dat je deze voor een langere tijd moet uitstellen.

Wil jij graag schoonmaken met natuurlijke middelen?

Dan kan nu heel gemakkelijk. Bijvoorbeeld met deze natuurlijke soda.

Snel een schoon huis?

Heb jij nog tips en aanvullingen om snel een schoon huis te creëren? Laat ze hier gerust achter!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 gedachten over “Snel een schoon huis”

  1. super erg bedankt voor je tips ga ik zeker doen. ik heb zo;n hekel aan opruimen dan ik gewoon mijn dochter betaal om het soms te doen en dan heb ik het meer over het stofzuigen en de badkamer daar heb ik echt een gruwelijk hekel aan.

  2. Expert in cleanroom schoonmaak

    Opruimen tijdens de reclame is echt een supertip! Niet alleen kan ik de kleine taakjes doen die ik normaal gesproken te lang laat liggen, maar ook is het wel eens even fijn om even uit die bank te komen en de benen te strekken tijdens een tv avondje. Wat ik vaak nog doe voordat ik aan een grote afwas begin, is het afspoelen van de spullen voordat ik alles op het aanrecht leg. Zo is het meeste hardnekkige vuil wel weg waardoor het minder erg wordt af te wassen. Hartelijke schoonmaakgroetjes van Marije