Wat is de juiste sport-bh

Een sport-bh is net zo belangrijk als de juiste sportschoenen. Allebei zorgen ze voor de beste ondersteuning en een prettig draagcomfort. Gelukkig zijn de nieuwste sport-bh’s trendy en leuk om te zien. Er is dus eigenlijk geen excuus meer om geen sport-bh te dragen.

Waarom heb je een sport-bh nodig

Als je sport bouncen je borsten steeds op en neer, ze maken rondjes. Uit onderzoek blijkt dat ze zich soms wel 14 cm verplaatsen. Omdat je borsten uit vetweefsel bestaan en een tere huid hebben, wil je dit voorkomen. Ze kunnen hun vorm verliezen en dat is wel het laatste dat je wilt. Ben je bezig je lichaam strakker te maken, raken je borsten hun vorm kwijt. Dit kun je voorkomen door voor de juiste sport-bh te kiezen. Sport-bh’s zien er tegenwoordig mooi en trendy uit en kunnen zelfs zonder topje gedragen worden. De bandjes zijn breed en snijden niet in de huid.

Een ander voordeel van sport-bh’s is dat de stof speciaal gemaakt is van hightech materiaal, die ademt en vocht opneemt. Verder zijn ze bestand tegen zweet en veelvuldig wassen.

[wp_ad_camp_2]

Wat is de juiste sport-bh

Je kiest de juiste sport-bh door goed te kijken naar de bewegingsimpact van de sport op je borsten. Je hebt verschillende niveaus in sterkte oplopend van 1 tot 4. Daarnaast kun je kiezen voor persoonlijke voorkeuren.

Zo kun je kiezen voor een compressie-bh. Deze zorgt ervoor dat je borsten strak tegen het lijf gehouden worden of kies je liever voor een model met aparte cups, waardoor er meer beweging mogelijk is.

Ook kun je kijken naar hoe de sport-bh op de rug zit. Heb je kruisbandjes of liever gewoon en zit de sluiting op de rug of aan de voorkant. Als je aan yoga doet is het bijvoorbeeld prettig om een sport-bh zonder sluiting te gebruiken en moet je daar goed op letten.

Overzicht van welke support je nodig hebt bij welke sport

Low support; een sport-bh de niet heel stevig is maar comfortabel is bij sporten met een lage impact. De bandjes zijn niet zo heel breed, waardoor deze bh eigenlijk alleen geschikt is voor een kleine cupmaat. Sporten waarvoor deze bh geschikt is zijn wandelen, pilates en yoga.

Medium support; een comfortabele sport-bh die ondersteuning biedt bij medium impact sporten zoals fietsen, dansen, zumba, cardio en skiën.

High support; bedoeld voor sporten met een high impact zoals hardlopen, tennis, hockey, bootcamp en crossfit. De stof is vaak niet elastisch waardoor het schokeffect minimaal is.

Koop hier direct de mooiste sport-bh’s

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.