Tips voor het kiezen van het juiste verhuisbedrijf

Verhuizen met een verhuisbedrijf!
Verhuizen met een verhuisbedrijf!

Ga je binnenkort verhuizen? Dan kun je alles zelf gaan sjouwen met behulp van vrienden en familie. Heb je daar echter geen zin en wil je je spullen eens laten verhuizen door een verhuisbedrijf? Dan heb je een ruime keuze uit allerlei verhuisbedrijven die graag jouw spullen willen verhuizen. Waarschijnlijk krijg je zelfs al pamfletten in je brievenbus als er verkocht staat op de verkoopborden van je huis.

Maar waar let je dan precies op het uitzoeken van de juiste verhuizer? Vind hier tips voor het kiezen van het juiste verhuisbedrijf.

 

Tip 1. Erkend verhuisbedrijf of niet?

Is het verhuisbedrijf dat je laat komen erkend of niet? Bij erkende verhuizers zijn de verhuizers opgeleid tot verhuizer en heb je niet te maken met bijvoorbeeld studenten die je waardevolle spullen moeten verhuizen. Ook is een erkend verhuizer verzekerd tegen schade aan de inboedel, vaak tot wel 100.000 euro.

 [wp_ad_camp_2]

Tip 2. Offertes vergelijken

Nodig een aantal verhuisbedrijven uit om te laten inventariseren en een offerte op te laten maken. Het inventariseren duurt niet heel lang, en je kunt daarna kiezen welke prijs je aantrekkelijk vind. Ook presenteren de verhuisbedrijven zich tijdens de inventarisatie. Zo laat de één een map met extra informatie achter en laat de ander alleen een visitekaartje achter.

 

Tip 3. Opties in de offerte meenemen

verhuisliftje
Is er een verhuisliftje?

Laat de bedrijven in hun offerte allerlei opties meenemen. Hoeveel kost de verhuizing als je alles zelf inpakt? Hoeveel kost de- en montage van grote spullen als bedden en kasten? Is er gebruik van een liftje als je hoog woont? Door deze zaken apart op te nemen, krijg je verschillende prijzen te zien en kun je zelf bepalen wat jij een goede prijs vind voor alles te laten inpakken of juist niet.

 

Tip 4. Let op de extra’s

Welke extraatjes biedt het verhuisbedrijf? Zitten in de prijs matrashoezen, volumedozen voor kussens en dekbedden, schilderijendozen, boekendozen, gewone verhuisdozen? Hoe moet je bestek, borden en glaswerk inpakken? Hoe vervoer je planten? Zijn hier speciale dozen voor? Worden er dekens gebruikt? Allemaal belangrijke vragen die je kunt stellen bij het laten opmaken van de offerte.

Daarnaast zijn er nog extra opties als opslag van de spullen. Bijvoorbeeld over het weekend, dus vrijdag alles inpakken en maandag alles aflossen. Dit kan handig zijn als je nog aan het klussen bent en kost niet heel veel extra geld.

 

Tip 5. Bijkomende kosten voor de afstand

Deze tip is voor mensen die over een grotere afstand gaan verhuizen. Hoeveel kosten komen erbij voor de afstand? Is het een vaste prijs of een kilometerprijs? Verschillende bedrijven zullen hier verschillende kosten voor rekenen.

 

Tip 6. Wacht niet te lang

Kies de juiste verhuizer ruimschoots van te voren. Bel je 4 weken van te voren, dan loop je de kans dat de dag die je voor ogen hebt om te verhuizen al vol is. Drukke dagen en periodes zijn; de laatste dagen van elke maand en de maanden juni, juli en augustus. Dit heeft natuurlijk alles te maken met het opzeggen van de huur of beëindigen van de hypotheek van het oude huis en het feit dat het in de zomermaanden vaker droog is en langer licht.

Tot slot

Laat je goed voorlichten door de verschillende verhuisbedrijven. Wil je een betrouwbaar verhuisbedrijf? Kies er dan één die erkend is.

Denk van te voren goed na hoe je de verhuizing zelf wil hebben en wacht niet te lang met het kiezen en plannen van de verhuisdag.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.