Tussendoortjes voor peuters

tussendoortjes voor peuters
Tomaatjes zijn een goed tussendoortje voor peuters!

Heb jij ook een peuter met een bol toetje en denk je dat ie misschien teveel eet? Stop dan niet met de tussendoortjes, want deze zijn juist nodig voor je kleintje. Hoeveel tussendoortjes mag je peuter en wat kan je het dan het best geven? Lees hier alles over tussendoortjes voor peuters.

 

Hoeveel tussendoortjes mag een peuter

Baby’s en peuters hebben een kleine maag, maar om goed te groeien hebben ze veel voedingsstoffen nodig. Door maar 3 hoofdmaaltijden per dag te eten krijgen ze hier niet genoeg van binnen. Zo hebben peuters vitamine D nodig, maar ook ijzer voor de aanmaak van bloed en genoeg eiwitten voor de opbouw van spieren en weefsel. Door te kiezen voor de juiste tussendoortjes krijgt je peuter al deze voedingsstoffen wel binnen.

Een peuter mag 5 tot 7 keer per dag eten, waarvan 3 hoofdmaaltijden. Daarnaast kun je dus tussen de 2 en 4 tussendoortjes per dag geven in de vorm van eten, drinken of een combinatie hiervan.

[wp_ad_camp_2]

Wat zijn goede tussendoortjes voor peuters

Om niet altijd dezelfde tussendoortjes te geven aan je kleintje volgen hier een aantal tips;

  • Varieer met de tussendoortjes, geef niet steeds hetzelfde. Zo leert je peuter verschillende smaken en texturen kennen. Denk bijvoorbeeld aan fruit, maar ook vruchtenmoes, of soepstengels en rijstwafels. De afwisseling van hard en zacht, zoet en hartig is voor je kleintje verrassend en zorgt ervoor dat ie de tussendoortjes blijft eten.
  • Let erop dat je peuter genoeg drinkt. Water is de meest aan te raden drank, maar ook thee of melk kun je geven. Wees niet te snel met limonade, diksap of verse sappen, deze bevatten veel calorieën en zorgen ervoor dat je kleintje niet gewoon water wil drinken.
  • Door op de juiste tijden iets te eten aan te bieden, blijft het humeur van je kleintje goed. Je peuter blijft voldoende energie houden voor zijn dagelijkse speeluurtjes en activiteiten.
  • Probeer eens groenten als tussendoortje te geven. Kies bijvoorbeeld voor wortelballetjes, plakjes komkommer of kleine tomaatjes. Zo krijgen ze meteen voldoende vitaminen en mineralen binnen.
  • Eet je kleintje te weinig fruit naar je zin? Probeer dan eens een halve banaan door een cracker te prakken en voeg eventueel nog wat diksap toe. Grote kans dat ze het nu wel lekker vinden.

 

Tot slot

Tussendoortjes voor peuters zijn niet slecht, mits ze niet teveel vetten en suikers bevatten. Probeer af te wisselen en biedt maximaal 4 keer per dag een tussendoortje aan. Zo blijft je kleintje in een goed humeur en groeit ie goed en gezond op.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.