Waarom is ontbijten zo gezond

ontbijten
Waarom is ontbijten gezond?

We horen steeds vaker dat ontbijten heel gezond is. Dat het helpt bij het afvallen of in ieder geval niet aankomen en dat het een gezellig moment is om de dag te starten. Maar waarom is ontbijten eigenlijk zo gezond?

Ontbijten geeft je energie

Een ontbijt geeft je tien tot vijftien procent van de benodigde hoeveelheid energie per dag. Door ´s ochtends een ontbijt te nuttigen krijg je weer energie om de dag fit en scherp te beginnen. Zeker als je weet dat je lichaam ´s nachts zonder eten heeft moeten doen.

 

Ontbijten voorkomt overgewicht

Ontbijten voorkomt dat je aankomt omdat je later op de dag minder gaat snacken. Wie niet ontbijt gaat tijdens een pauze of rond koffietijd vaker een koekje eten of een chocolaatje. Terwijl je met een goed ontbijt gemakkelijk de lunch haalt zonder lekkere trek.

 [wp_ad_camp_2]

Ontbijten levert voedingsstoffen

Bij een goed ontbijt krijg je alle benodigde voedingsstoffen binnen. Niet alleen eiwitten koolhydraten en vetten zijn aanwezig, maar ook mineralen, vitaminen en vezels zijn belangrijk. Neem daartoe bijvoorbeeld een volkoren boterham met halvarine en magere vleeswaren. Om de vitamines en mineralen tot je te nemen kun je kiezen voor een mandarijn of sinaasappel bij het ontbijt.

 

Ontbijten is goed voor de stoelgang

Een goed ontbijt levert de nodige voedingsvezels. Deze zijn goed voor de stoelgang en zetten de darmen na een nacht rust direct aan het werk. Het is dus ook goed voor de buik. Drink naast het eten van de volkoren boterham het liefst nog twee glazen water of thee. Dit is ook goed voor de darmen.

 

Ontbijten is gezellig

Ontbijten is een gezellige start van de dag, iedereen is aanwezig en je neemt de dag door. In het weekend kun je gezellig uitgebreid ontbijten met de krant erbij en voor de afwisseling eens lekkere broodjes en bijzonder beleg. Zo begin je de dag met een klein feestje.

gezonde krentenbol
Broodje gezonde krentenbol

Neem eens iets anders dan een boterham met beleg en kies voor een krentenbol. Snijdt de krentenbol open en besmeer deze met zuivelspread aan beide kanten. Beleg de krentenbol vervolgens met schijfjes appel of perzik, net wat je lekker vind.

Eet smakelijk!

Ben je op zoek naar meer originele ontbijtrecepten? Dan heb je zeker iets aan dit boek met meer dan 500 ontbijt en lunchrecepten. Bestel het boek direct hier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.