Wie lust ze nou niet? Amandelkoekjes! Lekker voor bij de koffie of tussendoor en heel gemakkelijk om zelf te maken. Krijg je veel visite of ga je naar een feestje? Vind dan hier het recept voor 80 amandelkoekjes.
Inhoudsopgave
Wat heb je nodig om 80 amandelkoekjes te maken
Omdat het recept meteen bedoeld is voor 80 koekjes heb je van alle ingrediënten aardig wat nodig.
- 4 eieren
- 1 kilo geschaafde amandelen
- 2 eetlepels roomboter
- 1 zakje vanille
- 1 zakje bloemwater, (oranjebloesemaroma)
- Poedersuiker
- 3 citroenen
[wp_ad_camp_2]
Werkwijze voor het maken van de amandelkoekjes
1. Verwarm de oven voor
2. Smelt de roomboter
3. Schaaf de schillen van de citroenen af en gebruik deze geschaafde citroenschillen
4.Mix de boter en de eieren met de hand
5.Voeg de vanille, de oranjebloesemwater en de geschaafde citroenschillen toe
6.Voeg als laatst de geschaafde amandelen toe
7. Mix opnieuw totdat alles goed gemengd is
8. Vet een bakblik in, of leg er een vel bakpapier op
9. Maak bolletjes van het deeg
10.Rol de bolletjes door de poedersuiker
11.Zet met een vork kleine versierstreepjes op de bolletjes
12. Verdeel de bolletjes over de bakplaat
13.Bak de amandelkoekjes in 15 minuten op 180 graden af
Eet smakelijk!
Wil je ook eens wat anders zelf maken?
Wat is precies bloemwater?
Groetjes Myra