Pure chocolade lekker en gezond

pure chocolade
Pure chocolade gezond en lekker!

Hou je erg van chocolade en dan met name pure chocolade? Dan zit je goed, want pure chocolade is naast dat het lekker is ook nog eens gezond (mits niet teveel). Vind hier meerdere redenen om pure chocolade te eten.

Pure chocolade gezond?

Hmm, hoe kan dat nou? Je hoort alleen maar dat je minder suiker moet eten en het liefst ook niet teveel vet. Hoe kan het dan dat pure chocolade wel goed is om te eten. Er zijn genoeg redenen om pure chocolade te eten.

[wp_ad_camp_2]

Pure chocolade is gezond

Hoe donkerder de chocolade, hoe gezonder. Kies voor 70% of zelfs 80% pure chocolade. Daarboven wordt de smaak wel erg bitter.

Wat zit er allemaal in de pure chocolade?

Pure chocolade zit vol vitaminen en mineralen. Zo zit er vitamine A, vitamine B, kalium en calcium, koper en ijzer en zink in. Onder andere goed voor de weerstand, energie gevend, goed voor je bloed, en goed voor je geheugen.

Pure chocolade helpt bij afvallen

Omdat pure chocolade zorgt voor vermindering van de eetlust, kan het je helpen bij het afvallen.

Chocolade is goed voor je humeur

Dit geldt voor alle typen chocolade, door het stofje endorfine voel je je happy. Het zorgt er ook voor dat je minder last hebt van pijn en stress. heb je dus een stress piek op de dag, neem een stukje (pure) chocolade.

Chocolade beschermt het lichaam

Chocolade bevat anti-oxidanten, die vrije radicalen opruimen. Zo kun je veroudering verminderen, maar ook de kans op hart- en vaatziekten verlagen. Ga alleen niet als een gek chocolade eten, beperk het tot maximaal 200 gram per week.

Chocolade is goed voor je huid

Van chocolade krijg je een stralende huid en juist niet puistjes of acne zoals vaak gezegd wordt. De chocolade zou je beschermen tegen UV-straling en de huid hydrateren.

Pure chocolade eten kan geen kwaad

Nee zeker niet, als je het maar beperkt tot 200 gram per week. Dat is nog steeds best veel. Geniet ervan bij een kopje thee of tijdens een stressmomentje!

Heb je nog aanvullingen of opmerkingen bij dit artikel? Laat ze hier gerust achter!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.