Naar aanleiding van het artikel over de beste barbecue tips, geef ik hier nog wat receptjes voor barbecue sausjes. Meestal komt men met satésaus, mayonaise of ketchup, maar wil je eens wat anders? Probeer dan eens één van deze sausjes, van pittig tot fris tot oosters.
Lekkere barbecue sausjes
Pittige avocadodip met tomaat
- Gezellige barbecue!
- 1 eetlepel olijfolie
- Een halve rode peper zonder zaadjes en fijngehakt
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 1 theelepel paprikapoeder
- 2 rijpe tomaten
- 2 rijpe avocado’s
- 2 eetlepels peterselie, fijngehakt
- Verwarm de olijfolie in een steelpan en fruit de rode peper met de knoflook en de paprikapoeder hierin.
- Snijdt de tomaten in vieren en verwijder de pitjes, maak vervolgens blokjes van het vruchtvlees.
- Halveer de avocado’s, haal het vruchtvlees eruit en prak dit fijn.
- Schep de tomaat en het pepermengsel erdoorheen.
- Breng de dip extra op smaak met zout en zwarte peper.
Kerriesaus met koriander
- Twee tenen knoflook
- Eén eetlepel kerriepoeder
- Eén eetlepel rijstolie of zonnebloemolie
- 125 gram zure room
- Sap en rasp van een halve limoen
- Twee eetlepels verse koriander, fijngehakt
- Fruit de knoflook en kerriepoeder zachtjes in een steelpan met olie.
- Laat het mengsel afkoelen.
- Roer in een schaaltje de zure room, 1 eetlepel limoen en rasp met het kerriemengsel.
- Voeg de koriander hieraan toe.
- Voeg zout en versgemalen peper toe.
Tzaziki
- Tzaziki!
- Eén komkommer
- Eén grote teen knoflook, geperst
- Eén halve theelepel kaneel of gemalen komijn
- Eén eetlepel verse dille, fijngehakt
- 150 gram Griekse yoghurt
- Halveer de komkommer in de lengte en haal de zaadjes eruit.
- Snijdt de komkommer in blokjes en bestrooi met zout.
- Laat de komkommer 15 minuten uitlekken.
- Doe de komkommerblokjes in een kom en voeg de knoflook, kaneel, dille, wat zout en peper eraan toe.
- Schep de Griekse yoghurt erdoor en breng de saus op smaak met zout en versgemalen peper. Laat de saus een uur trekken.