Drie recepten voor barbecue sausjes

Naar aanleiding van het artikel over de beste barbecue tips, geef ik hier nog wat receptjes voor barbecue sausjes. Meestal komt men met satésaus, mayonaise of ketchup, maar wil je eens wat anders? Probeer dan eens één van deze sausjes, van pittig tot fris tot oosters.

Lekkere barbecue sausjes

Pittige avocadodip met tomaat

bbq
Gezellige barbecue!
Benodigdheden;
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Een halve rode peper zonder zaadjes en fijngehakt
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 rijpe tomaten
  • 2 rijpe avocado’s
  • 2 eetlepels peterselie, fijngehakt
Werkwijze;
  1. Verwarm de olijfolie in een steelpan en fruit de rode peper met de knoflook en de paprikapoeder hierin.
  2. Snijdt de tomaten in vieren en verwijder de pitjes, maak vervolgens blokjes van het vruchtvlees.
  3. Halveer de avocado’s, haal het vruchtvlees eruit en prak dit fijn.
  4. Schep de tomaat en het pepermengsel erdoorheen.
  5. Breng de dip extra op smaak met zout en zwarte peper.

Kerriesaus met koriander

Benodigdheden;
  • Twee tenen knoflook
  • Eén eetlepel kerriepoeder
  • Eén eetlepel rijstolie of zonnebloemolie
  • 125 gram zure room
  • Sap en rasp van een halve limoen
  • Twee eetlepels verse koriander, fijngehakt
Werkwijze;
  1. Fruit de knoflook en kerriepoeder zachtjes in een steelpan met olie.
  2. Laat het mengsel afkoelen.
  3. Roer in een schaaltje de zure room, 1 eetlepel limoen en rasp met het kerriemengsel.
  4. Voeg de koriander hieraan toe.
  5. Voeg zout en versgemalen peper toe. 

Tzaziki

tzaziki saus
Tzaziki!
Benodigdheden;
  • Eén komkommer
  • Eén grote teen knoflook, geperst
  • Eén halve theelepel kaneel of gemalen komijn
  • Eén eetlepel verse dille, fijngehakt
  • 150 gram Griekse yoghurt
Werkwijze;
  1. Halveer de komkommer in de lengte en haal de zaadjes eruit.
  2. Snijdt de komkommer in blokjes en bestrooi met zout.
  3. Laat de komkommer 15 minuten uitlekken.
  4. Doe de komkommerblokjes in een kom en voeg de knoflook, kaneel, dille, wat zout en peper eraan toe.
  5. Schep de Griekse yoghurt erdoor en breng de saus op smaak met zout en versgemalen peper. Laat de saus een uur trekken.

Tot slot

Heel veel plezier met het barbecueën, met deze bovenstaande sausjes wordt de barbecue nog lekkerder! Laat even weten als je één van bovenstaande sausjes hebt gemaakt of het goed smaakte.  Ben je op zoek naar andere recepten voor bij de barbecue, kijk dan eens in dit boek met 95 recepten, inclusief tips over sauzen, kruidenboter en marinades. 

Time to BBQ 728x90

Heb jij nog aanvullingen of  tips voor andere sausjes of toevoegingen voor bij de barbecue? Laat ze hier dan graag achter!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.