- Marinade laat je vlees lekker smaken!
Het is zomer en de barbecue avondjes komen en gaan. Om je vlees of vis een lekker smaakje te geven kun je het marineren. Meestal kopen we een kant en klare marinade of reeds gemarineerd vlees. Maar je kunt het natuurlijk ook zelf maken.
Wat is marinade precies
Recepten voor marinade
Citroen en koriander marinade
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel geraspte citroenschil
- 1 theelepel sereh (citroengraspoeder)
- Grof zeezout
- Versgemalen peper
- Halve bos fijngehakte koriander
- Gedroogde oregano smaakt lekker met chilipeper!
Oregano en chilipeper marinade
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel gedroogde oregano
- 1 theelepel gedroogde chilipoeder
- 1 theelepel grof zeezout
- 1 geplet teentje knoflook
Kerrie en kokosmelk marinade
- 50 ml kokosmelk
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 50 ml ananassap
- Zout en peper
Yoghurt en knoflook marinade
- 200 ml yoghurt
- 4 geplette teentjes knoflook
- Een half bosje fijngehakte peterselie
- Zout
- Versgemalen peper
Tijm en honing marinade
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 2 eetlepels vloeibare honing
- 1 theelepel mosterd
- 100 ml verse sinaasappelsap
- Spareribs kun je marineren met een zoete marinade!
Zoete barbecue marinade
- 100 ml ketchup
- 100 gram appelstroop
- 2 eetlepels bruine basterdsuiker
- Het sap van een halve citroen
- Een teentje geplette knoflook
- Een theelepel kaneelpoeder
- Zout en peper
Verder lezen
Als je op zoek bent naar andere recepten voor marinades, kun je verder kijken in dit boek met daarin 95 recepten voor marinades, kruidenboters of sauzen.