Wat zijn de leukste kinderverhalen van dit moment

Er komen maandelijks vele nieuwe kinderboeken uit. Sommige hebben leuke prenten, andere leuke verhalen. Maar wat zijn nu de leukste kinderverhalen van dit moment? Vind hier een persoonlijk overzicht met favoriete kinderverhalen.

 

    1. Charlotte Dematons – De Gele Ballon

De Gele Ballon
De Gele Ballon

Dit is een prentenboek waarin kinderen moeten zoeken naar een gele ballon, een fakir, een blauw autootje en een boef op elke prent uit het boek. Het boek gaat over een gele ballon die de hele wereld overvliegt. Je kunt de landen herkennen aan bepaalde onderdelen op de tekeningen. Het is prachtig gedetailleerd getekend en zelfs voor volwassenen soms lastig te vinden. Van Charlotte Dematons zijn ook nog de uitgaven Sinterklaas en Nederland, welke minstens zo leuk en mooi getekend zijn. Sinterklaas is natuurlijk met name leuk rond December en Nederland is leuker voor wat oudere mensen, kinderen herkennen nog niet precies wat er op de prenten staat.

Bestel hier De Gele Ballon

 

    1. Richard Scarry – Mijn Leuk Woordenboek

leuk woordenboek
Mijn Leuk Woordenboek

Een heel leerzaam boek, met allerlei tekeningen met daarnaast de uitleg. Een plaatjes woordenboek, met soms ook niet bestaande woorden.

Het boek speelt zich af in Druktestad, met als hoofdrolspelers Huckle Cat en Wimpie Worm. Er is ook een tekenfilm van gemaakt.

Bestel hier Mijn Leuk Woordenboek

 

 

    1. Annette Tison- Barbapapa

barbapapa
Barbapapa

Boeken en dvd’s omtrent de familie van Barbapapa. Huup huup huup, barbatruc, wie kent het niet? Bij de boeken staat vaak een van de familieleden in de schijnwerpers. Ook zijn er boeken waarin alle familieleden worden voorgesteld.

Kom op bezoek bij Barbapapa is zo’n boek waarin elk familielid meedoet. Kinderen vinden Barbapapa vaak leuk en kunnen er ook naar kijken op tv.

Bestel hier Barbapapa

 

    1. Jet Boeke – Dikkie Dik

dikkie dik
Dikkie Dik

Het dubbeldikke voorleesboek van Dikkie Dik. Kleine verhaaltjes over de roodharige kater met veel plaatjes. Leuk omdat als index van ieder verhaaltje een plaatje is afgebeeld, zo hoeft je kindje alleen maar aan te wijzen welke verhaaltje het wil horen. Het boek bevat 30 kleine leuke voorleesverhaaltjes. Als tweede editie is er nog Het Dikke Verjaardagsboek van Dikkie Dik. Ook hier staan 30 verhaaltjes in met een index met kleine plaatjes voorin het boek.

Bestel hier Dikkie Dik

 

    1. Dick Bruna – Nijntje

Alle boekjes van Nijntje zijn leuk om voor te lezen. Het kleine en handzame formaat, maakt dat de boekjes goed vastgehouden kunnen worden door kleintjes. Ook zijn er seizoensboekjes van Nijntje. Handig aan de boekjes van Nijntje is dat ze vaak een thema bevatten, zoals Nijntje in het ziekenhuis of Nijntje in het museum. Dit kan je kind helpen zich voor te bereiden op bepaalde gebeurtenissen (die niet perse negatief hoeven te zijn).

 

De leukste kinderverhalen?

Er zijn vele leuke kinderverhalen en dit is slecht een persoonlijke keuze. Ik hou van boeken met veel plaatjes, en kleine verhaaltjes. Ga je meer voor leesboeken dan ben ik fan van Pinkeltje, Wipneus en Pim en natuurlijk Harry Potter.

Veel succes met het uitzoeken van het juiste kinderboek!

 

Heb je aanvullingen of tips bij dit artikel? Laat ze gerust achter!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.